Aantrekkelijk geprijsd Makkelijk toepasbaar Hoge kwaliteit ervaren trainers

Agile Scrum Foundation

Agile Scrum Foundation

Agile Scrum Foundation

Tevreden klanten

 

conclusion

“Zeer goed”

Remi Martherus, Accountmanager
Conclusion


looking-up

“Heel fijne, doelgerichte training met goede vertaling naar de praktijk”

Reinier van Beest, Project Manager


 

Wat is Scrum

Scrum is ontworpen als een ontwikkelmethode voor software. Gaandeweg is gebleken dat het ook heel goed toepasbaar is als projectmanagement methode. Een project wordt in segmenten (sprints) opgeleverd en iedere sprint levert een werkbaar resultaat op. Stel dat we een hyperloop willen aanleggen tussen twee grote steden. Normaal gesproken zou het hele tracé eerst helemaal gepland worden. Daarna gaat de politiek zich ermee bemoeien, grond moet onteigend worden, tenders worden uitgeschreven, enz. Het traject ligt van A tot Z vast. Bij Scrum werkt dit anders. Eerst wordt er een klein stukje gepland en  gebouwd tussen aangrenzende gemeenten. De bouw kan veel sneller starten omdat het maar een klein stukje is. Intussen wordt het volgende stuk alweer gepland. Het eerste stukje tussen buurgemeentes kan direct in gebruik genomen. Het einddoel van het complete tracé kan nog veranderen naar veranderende situaties. Zo wordt uiteindelijk het gehele tracé gepland en afgebouwd tot de laatste ontwikkelingen.

 

Scrum leeft!

In tegenstelling tot klassieke projectmanagementmethoden is Scrum heel snel te doorgronden. Het is relatief eenvoudig van opzet en daar zit dan ook de kracht. Het is een Managementtechniek die helemaal bij deze tijd past. Snel, Agile en -ook erg belangrijk-, het momentum van het project blijft bijna als vanzelf behouden. Tijdens de cursus wordt je meegesleept in dit momentum. Er zijn veel praktijkvoorbeelden ingebouwd en in korte tijd wordt je enthousiast over de mogelijkheden die de methode biedt. Je eigen leerdoelen komen vanzelfsprekend ook aan bod. Ook als je sceptisch bent over deze methode…

 

Examen

We hebben er voor gekozen je voor te bereiden voor het Exin Agile Scrum Foundation examen. Na het volgen van deze cursus zal je zeker slagen. Mocht dat onverhoopt toch niet het geval zijn, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen. Belangrijker is dat je ook echt wat opsteekt van deze cursus en daar staan we garant voor door veel praktijkvoorbeelden te geven, oefeningen te doen en begrippen door te nemen.

 

Wat kun je ermee?

In steeds meer organisaties wordt Scrum gebruikt. Je staat dus niet gek te kijken als je uitgenodigd wordt voor een stand-up. Je begrijpt de kracht van het Agile principe en je leert hoe je Scrum effectief kunt toepassen binnen je eigen organisatie. Aangezien Scrum steeds vaker gevraagd wordt, kun je ook bij klanten een toegevoegde waarde leveren.

 

Programma:

We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. Wat wil je leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren toepassen in je functie. Daarna geven we een kort en bondig overzicht wat Scrum allemaal inhoudt, zodat je met de terminologie vertrouwd bent. De rest van de dag besteden we aan de inhoud. Dat wisselen we af met praktijkvoorbeelden, oefeningen en wijzen we je op vragen die je kunt verwachten bij het examen.

Meer weten of direct inschrijven? Klik hier.

 

Inschrijven voor deze training

Met grote regelmaat geven wij SCRUM trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor de data.

U kunt een vrijblijvende optie nemen voor deze trainingsdata. De optie vervalt automatisch zonder verdere verplichtingen na 7 dagen.

Geen evenementen

 

 • Voor wie?

  Voor iedereen die regelmatig te maken heeft met (Agile) projecten. Of je nu Softwareontwikkelaar bent, Projectmanager of gewoon geïnteresseerde in de werkwijze, iedereen heeft baat bij deze cursus!

  Voorkennis is niet nodig.

 • Incompany

  Speciaal voor bedrijven met meerdere deelnemers biedt Management Explorers Incompany trainingen aan. Deze trainingen zijn flexibel te plannen in tijd en plaats. Het werk kan dan gewoon doorgaan en toch is er de mogelijkheid voor opleiding.

  Voor deze trainingen gelden aantrekkelijke kortingen. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

 • Examen

  Het examen wordt aansluitend aan de cursus afgenomen.

  Mocht je het Exin Agile Scrum Foundation examen toch niet halen, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen.

 • Kosten

  €599,- ex BTW.

  Cursusmateriaal is inbegrepen. Geen additionele kosten zoals dagarrangement of toeslag voor koffie en thee.

  Examenkosten zijn inbegrepen in de cursus.

 • Locatie

  De trainingen worden gegeven in Bodegraven (Gouda).

  • Koffie, thee en koel water zijn tijdens de training in ruime mate aanwezig.
  • Voor een lunch wordt gezorgd. Mocht je speciale dieetwensen hebben, dan kan hier ook aandacht aan worden besteed.
  • Voor mindervaliden zijn alle voorzieningen aanwezig.
  • Parkeren op het terrein van Crown Business Center is gratis en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen voor de deur beschikbaar.
  • Als je met het openbaar vervoer wilt komen, laat het ons dan weten. Dan halen wij je op van het station Gouda.
 • X
  X