Scrum Foundation

Scrum Foundation

Scrum Foundation

Wat is Scrum

Scrum is ontworpen als een ontwikkelmethode voor software. Gaandeweg is gebleken dat het ook heel goed toepasbaar is als projectmanagement methode. Een project wordt in segmenten opgeleverd en ieder segment is werkbaar. Zie het als de bouw van een prefab huis. In het klassieke projectmanagement wordt eerst de fundering gelegd. Daarna worden de muren opgetrokken. Vervolgens een dak en uiteindelijk komt het binnenwerk. Bij Scrum werkt dat anders. Muren worden bij wijze van spreken werkend afgeleverd. Dat wil zeggen dat bedrading voor stopcontacten, leidingen en ramen allemaal al klaar zijn. Ze hoeven alleen nog geplaatst te worden. Eventueel kunnen de eisen van de opdrachtgever nog tijdens de bouw aangepast worden. De opdrachtgever wordt heel nauw bij de bouw betrokken. Hij levert dus geen ontwerp af en gaat daarna afwachten, maar blijft bij de bouw betrokken en geeft daarbij zijn input, aanvullende wensen en bevindingen.

 

Scrum leeft!

In tegenstelling tot klassieke projectmanagementmethoden is Scrum heel snel te doorgronden. Het is relatief eenvoudig van opzet en daar zit dan ook de kracht. Het is een Managementtechniek die helemaal bij deze tijd past. Snel, Agile en -ook erg belangrijk-, het momentum van het project blijft bijna als vanzelf behouden. Tijdens de cursus wordt je meegesleept in dit momentum. Er zijn veel praktijkvoorbeelden ingebouwd en in korte tijd wordt je enthousiast over de mogelijkheden die de methode biedt. Je eigen leerdoelen komen vanzelfsprekend ook aan bod. Ook als je sceptisch bent over deze methode…

 

Examen

We hebben er voor gekozen je voor te bereiden voor het Exin Agile Scrum Foundation examen[1]. Na het volgen van deze cursus zal je zeker slagen. Mocht dat onverhoopt toch niet het geval zijn, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen. Belangrijker is dat je ook echt wat opsteekt van deze cursus en daar staan we garant voor door veel praktijkvoorbeelden te geven, oefeningen te doen en begrippen door te nemen.

 

Wat kun je ermee?

In steeds meer organisaties wordt Scrum gebruikt. Je staat dus niet gek te kijken als je uitgenodigd wordt voor een stand-up. Je begrijpt de kracht van het Agile principe en je leert hoe je Scrum effectief kunt toepassen binnen je eigen organisatie. Aangezien Scrum steeds vaker gevraagd wordt, kun je ook bij klanten een toegevoegde waarde leveren.

 

Programma:

We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. Wat wil je leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren toepassen in je functie. Daarna geven we een kort en bondig overzicht wat Scrum allemaal inhoudt, zodat je met de terminologie vertrouwd bent. De rest van de twee dagen besteden we aan de inhoud. Dat wisselen we af met praktijkvoorbeelden, oefeningen (aan het begin van dag twee houden we een echte ‘Stand-up’) en wijzen we je op vragen die je kunt verwachten bij het examen.

Meer weten of direct inschrijven? Klik hier.

[1] De Agile foundation levert eveneens examens.

 

Inschrijven voor deze training

Met grote regelmaat geven wij SCRUM trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor de data.

U kunt een vrijblijvende optie nemen voor deze trainingsdata. De optie vervalt automatisch zonder verdere verplichtingen na 7 dagen.

No Events on The List at This Time

 

Tevreden klanten

conclusion
“Zeer goed”

Remi Martherus, Accountmanager
Conclusion


looking-up

“Heel fijne, doelgerichte training met goede vertaling naar de praktijk”

Reinier van Beest, Project Manager


 

X
X