Lean IT

Lean IT

Lean IT

Wat is Lean IT?

Bij Lean draait het om efficiëntie. Anders gezegd: Hoe creëren we meerwaarde voor de klant door efficiënter te werken tegen wellicht een betere prijs. De nadruk ligt op het vermijden van ‘waste’.  Dat wil zeggen: geen onnodige stappen zetten, overtollige processtappen elimineren, kostbare elementen isoleren, enz. Door je te ontdoen van waste, kun je goedkoper en dus concurrerender produceren. Daarmee verbeter je de waarde van je product of dienst en verhoog je de effectiviteit van je organisatie.

Een ander belangrijk element van Lean is: ‘Flow’. Daarmee wordt de doorstroom van je dienst of product bedoeld. Een goede flow zorgt voor een snellere en effectievere dienstverlening.

De Lean filosofie wordt al lange tijd toegepast in de productie-industrie. Voor IT is het eigenlijk ook niet nieuw, maar in steeds sneller veranderende IT omgevingen, -eisen en -productietechnieken wordt de noodzaak tot het elimineren van Waste en het creëren van Flow, steeds groter.

 

In twee dagen te leren…

De principes van Lean IT zijn niet moeilijk. De uitvoering wel… Je verandert een organisatie niet in twee dagen en je zal zelf ook een andere denkwijze moeten aanleren. Deze training helpt je daarbij. Je leert snel anders te denken. Je krijgt handvatten waarmee je ‘Waste’ kunt identificeren, hoe je ermee om kunt gaan, hoe je het kunt vermijden en kunt verwijderen. Je zal heel anders aankijken tegen productieprocessen na het volgen van deze training!

In de cursus zitten vele praktijkvoorbeelden, anekdotes, metaforen en opdrachten om de stof tot leven te laten komen. Daarmee kun je hetgeen je geleerd hebt op een praktische manier toepassen in je dagelijks werk. Je krijgt niet alleen een beter beeld van Lean IT, maar ook hoe je de Lean gedachte kunt laten aansluiten op je organisatie en in je team. Aan het begin van de cursus geef je aan waar je meer over wilt weten en tijdens de training gaan we daar dieper op in.

 

Examen

Natuurlijk wil je graag voor je examen slagen en na deze cursus komt dat wel goed. Wij vinden het belangrijker dat je echt wat hebt aan deze opleiding. Dat je begrijpt hoe Lean IT in elkaar grijpt, hoe je definities kunt interpreteren, hoe je efficiëntie daadwerkelijk tot je voordeel kunt laten komen en niet slechts een loze belofte laat zijn. Management Explorers heeft voor het Lean IT Assosiation (LITA) examen gekozen dat je aansluitend aan de cursus kunt doen. Lean IT Foundation zit tussen Yellow Belt (opstap) en Green Belt (gevorderden). Het wordt ook wel Orange Belt genoemd.

Mocht je het Foundation examen dan toch niet halen, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen.

 

Wat kun je ermee?

Je kunt je organisatie efficiënter laten werken, de concurrentiekracht vergroten, de kosten verlagen en de oplevering van diensten versnellen. Daarnaast kun je met deze cursus jezelf ontwikkelen. Daarmee bewijs je je organisatie niet alleen een dienst, maar kom je ook professioneler over bij je klanten.

 

Programma:

We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. We vragen je wat je wil leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren, toepassen in je functie. Daarna gaan we over tot het programma. Daarin behandelen we natuurlijk het Lean gedachtengoed, waar “Lean op leunt”, de vijf dimensies van Lean, We maken een Value Stream Map, leren over de ‘5 times Why techniek’, analyseren wat Lean gedrag is, enz.

 

Inschrijven voor deze training

Wil je meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Of laat je e-mail achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

November 2019

14nov(nov 14)09:3015(nov 15)17:00Lean IT

 

Tevreden klanten

 


“Enthousiaste trainer. Het is fijn om de dia’s fysiek te hebben in map om aantekeningen bij te maken. Leuke en afwisselende filmpjes en anekdotes. Leuke enthousiaste uitnodiging per mail! Bedankt hiervoor.”

Ruben van Geldrop, Eigenaar 
Homestroom


“Prima verzorgd en gegeven. Lesstof wordt heel leuk, helder verwoord en gebracht. Betrekt de ‘eigen situatie’ van de cursisten gelijk in de lesstof. Daardoor werd de cursus leerzaam en herkenbaar! ”

Hendrik-Jan Sannes, Functioneel beheerder
Woonstad Rotterdam


“Vincenzo heeft zich direct aangepast aan het basisniveau van zijn leerlingen. Hij kon de stof
heel beeldend vertellen: aan voorbeelden en woorden geen gebrek! Daarnaast gaf hij ruimte
voor een grapje en voor eigen inzichten bespreken met de groep.”

Sophieke Dekker, Trainee
EvG Start


“De Lean IT training is een volledige training om met Lean IT in praktijk aan de gang te gaan. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de theorie, maar ook een duidelijke link gelegd naar de praktijk inclusief voorbeelden. De trainer Vincenzo weet goed de link te leggen naar verschillende branches, waardoor voor iedereen bruikbare tips worden gegeven om met Lean IT zelf aan de gang te gaan.
Vincenzo, heel erg bedankt voor de leuke en heldere training”

Irene Thomasse, Consultant
ITDS


 

X
X