Lean IT

Lean IT

Lean IT

Wat is Lean IT?

Bij Lean draait het om efficiëntie. Anders gezegd: Hoe creëren we meerwaarde voor de klant door efficiënter te werken tegen wellicht een betere prijs. De nadruk ligt op het vermijden van ‘waste’. Dat wil zeggen: geen onnodige stappen zetten, overtollige processtappen elimineren, kostbare elementen isoleren, enz. Door je te ontdoen van waste, kun je goedkoper en dus concurrerender produceren. Daarmee verbeter je de waarde van je product of dienst en verhoog je de effectiviteit van je organisatie.

De Lean filosofie wordt al lange tijd toegepast in de productie-industrie. Voor IT is het eigenlijk ook niet nieuw, maar met steeds sneller veranderende IT omgevingen, -eisen en -productietechnieken wordt het noodzaak tot het elimineren van Waste steeds groter.

 

In twee dagen te leren…

De principes van Lean IT zijn niet moeilijk. De uitvoering wel… Je verandert een organisatie niet in twee dagen en je zal zelf ook een andere denkwijze moeten aanleren. Deze training helpt je daarbij. Je leert snel anders te denken. Je krijgt handvatten waarmee je ‘Waste’ kunt identificeren, hoe je ermee om kunt gaan, hoe je het kunt vermijden en kunt verwijderen. Je zal heel anders aankijken tegen productieprocessen na het volgen van deze training!

 

In de cursus zitten vele praktijkvoorbeelden, anekdotes, metaforen en opdrachten om de stof tot leven te laten komen. Daarmee kun je hetgeen je geleerd hebt op een praktische manier toepassen in je dagelijks werk. Je krijgt niet alleen een beter beeld van Lean IT als geheel, maar ook hoe je de Lean gedachte kunt laten aansluiten op je organisatie en in je team. Aan het begin van de cursus geef je aan waar je meer over wilt weten en tijdens de training gaan we daar dieper op in.

 

Examen

Natuurlijk wil je graag voor je examen slagen en na deze cursus komt dat wel goed. Wij vinden het belangrijker dat je echt wat hebt aan deze opleiding. Dat je begrijpt hoe Lean IT in elkaar grijpt, hoe je definities kunt interpreteren, hoe je efficientie daadwerkelijk tot je voordeel kunt laten komen en niet slechts een loze belofte laat zijn. Management Explorers heeft voor het Lean IT Assosiation (LITA) examen gekozen dat door Exin wordt afgenomen.

Mocht je het Foundation examen dan toch niet halen, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen.

 

Wat kun je ermee?

Je kunt je organisatie efficiënter laten werken, de concurrentiekracht vergroten, de kosten verlagen en de oplevering van diensten versnellen. Daarnaast kun je met deze cursus jezelf ontwikkelen. Daarmee bewijs je je organisatie niet alleen een dienst, maar kom je ook professioneler over bij je klanten.

 

Programma:

We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. Wat wil je leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren toepassen in je functie. Daarna gaan we over tot het programma. Daarin behandelen we natuurlijk het Lean gedachtengoed, waar “Lean op leunt”, de vijf dimensies van Lean, hoe we een SIPOC analyse kunnen uitvoeren, enz.

 

Inschrijven voor deze training

Wilt u meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Of laat uw e-mail achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

No Events on The List at This Time


close-link
X
X