Aantrekkelijk geprijsd Makkelijk toepasbaar Hoge kwaliteit ervaren trainers

Agile Scrum Master

Agile Scrum Master

Agile Scrum Master

Tevreden klanten

 

conclusion

“Zeer goed”

Remi Martherus, Accountmanager
Conclusion


looking-up

“Heel fijne, doelgerichte training met goede vertaling naar de praktijk”

Reinier van Beest, Project Manager


Wanneer mag je jezelf Scrum Master noemen?

Scrum Master klinkt natuurlijk een stuk sexyer dan Scrum Manager of Scrum Coördinator. Je salarisindicatie stijgt meteen met 15%! Dat hebben de bedenkers van Scrum goed bedacht…6 Dat is ook misschien wel één van de redenen dat de rol zo geliefd is geworden.

Een Scrum Master heeft diverse taken. Die taken zijn goed beschreven in Scrum.

  1. Hij of zij kent de regels van Scrum als geen ander en ziet erop toe dat de regels ook worden nageleefd bij het gebruik van Scrum.
  2. Hij of zij is pleitbezorger van Scrum. De Scrum Master laat de voordelen van Scrum zien binnen de organisatie en zorgt ervoor dat Scrum op de best mogelijke manier wordt geïntroduceerd, geïmplementeerd en uitgevoerd.

Dat is nogal wat en om die rol goede invulling te geven is expertise nodig. Die expertise hebben wij in huis en die delen we graag met jou. Daarmee kun je verder professionaliseren en met een gerust hart het examen.

 

De training

We gaan in deze training in op de diepere achtergrond van Agile Scrum. Hoe is het Agile Manifest ontstaan, wat is de achtergrond. Wanneer loont Agile werken en wanneer niet. Hoe verbeter je de organisatie met Agile werken en hoe past dit binnen IT (Project) Management. We doorlopen kort de werkwijze en de bijbehorende artifacts. Daarna richten we ons vooral op de rol van de Scrum Master. Een veelzijdige, prominente en zichtbare rol. Een rol met uitdagingen, valkuilen en vakmanschap. We doen dit interactief met praktijkvoorbeelden, dilemma’s, discussie en opdrachten. Soms speels, soms bloedserieus. Gelachen mag er altijd worden!

Een belangrijk onderdeel is de praktijk. Vanzelfsprekend besteden we daar veel aandacht aan. Hoe zorg je ervoor dat de backlog gedurende de sprint goed wordt uitgevoerd en hoe zie je er op toe dat deze goed is geschreven. Hoe zorg je ervoor dat het team iedere keer weer betere schattingen van het op te leveren werk kan maken. Hoe houd je controle op de voortgang van het werk en hoe zorg je voor een rapportage die up to date blijft. Welke uitdagingen heeft het team en wat is de beste manier ze te daarbij ondersteunen. Teamspirit, persoonlijke belemmeringen, tegenslagen, successen… Allemaal zaken waar een team mee te maken krijgt en waar je het team doorheen moet loodsen. We leren je technieken om het team te begeleiden, te laten vliegen, te excelleren.

 

Het examen:

Het examen maakt deel uit van de cursus en is inbegrepen in de prijs. We geven je een proefexamen mee als huiswerk. Zo krijg je inzicht in de vragen die je op het examen op de derde dag kunt verwachten. De cursus houden we in het Nederlands als dat kan, maar bij Engelstalige deelnemers schakelen we over naar het Engels. Veel terminologie is Engelstalig. Het examen is alleen in het Engels beschikbaar. Later dit jaar zal er ook een Nederlandse versie van het examen verkrijgbaar zijn.

Aansluitend aan de cursus doen we examen. Dat is geen makkelijk examen. Daarom doen we vlak voor het examen een stevige ‘examendrill’. Dat verhoogt je slagingskans. Er wordt veel kennis en vooral inzicht van je verwacht, maar gedurende de training zullen we je regelmatig wijzen op de vragen die je kunt verwachten en besteden we aandacht aan de probleemstelling die je voorgespiegeld wordt. Het examen wordt in dezelfde ruimte afgenomen en de uitslag hoor je direct. De prijs van het examen is inbegrepen in de training. Je betaalt dus geen extra kosten.

 

Wat kun je ermee?

De rol van Scrum Master wordt veel gevraagd in de IT industrie. Als je slaagt, ben je officieel erkend Scrum Master! Het certificaat wordt uitgegeven door Exin en is gelijk aan PSM1 van Scrum.org en CSM van Scrum Alliance. Daarmee kun je je carrière als Scrum Master verstevigen en je kansen om promotie te maken verder uitbreiden.

 

Met grote regelmaat geven wij SCRUM trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor de data.

Je kunt een vrijblijvende optie nemen voor deze trainingsdata. De optie vervalt automatisch zonder verdere verplichtingen na 7 dagen.

Geen evenementen

 

X
X