Aantrekkelijk geprijsd Makkelijk toepasbaar Hoge kwaliteit ervaren trainers
ITIL®4 Foundation

ITIL®4 Foundation

ITIL®4 Foundation

ITIL logo transparent

Unieke voordelen
Officieel ITIL®4 Foundation certificaat in twee dagen
PeopleCert geaccrediteerd
Examengarantie
Aantrekkelijk geprijsd
Kwalitatieve ervaren trainers
Makkelijk toepasbaar
Examen in de prijs inbegrepen
Gratis Lunch

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van IT-servicebeheer vergroten? Ben je op zoek naar een praktische en resultaatgerichte cursus die jou een solide basis biedt in ITIL®4? Dan ben je bij Management Explorers aan het juiste adres! Onze ITIL®4 Foundation Cursus is speciaal ontworpen om jou de essentiële kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt om effectief IT-servicebeheer volgens de best practices van ITIL®4 toe te passen.

Wat is ITIL®4 Foundation?

ITIL®4 Foundation is het eerste niveau van ITIL®4-certificering en legt de basis voor een solide begrip van IT-servicebeheer volgens de ITIL®4 best practices. ITIL®, dat staat voor IT Infrastructure Library, is een wereldwijd erkend framework dat richtlijnen en best practices biedt voor het ontwerpen, implementeren en beheren van IT-services. Met ITIL®4 Foundation krijg je inzicht in de belangrijkste concepten, principes en terminologie van ITIL®4, en leer je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie.

Tevreden klanten

 

proact logo

“Een absolute toptrainer die ons blijvend wist te boeien en dit ondanks de soms wat saaie onderwerpen van ITIL®. In de praktijk goed toepasbaar. Bedankt voor een leuke en prettige training.”

Paul van Ursem, Service Manager
Proact

CoolBlue

“Goede aanpak qua lastige topics over brengen. Reflecteren aan de praktijk van Coolblue. In de praktijk toepasbaar. De dag was door de vele stof best wel lang, maar de moeite waard.”

Wikaash Ramsoebhag, Systeembeheerder
CoolBlue

odido logo

“De training en inhoud was erg goed. Vincenzo brengt de stof duidelijk over en komt met waardevolle voorbeelden. Ik heb de training als zeer positief ervaren en ga veel elementen in mijn dagelijkse werk proberen te gebruiken.”

Bidong Tran, Applicatie Manager
Odido

Gemeente Rotterdam

“Op je gemak voelen bij een docent die levenspraktijken gebruikt tijdens een cursus, maakte het voor mij makkelijker om de begrippen te onthouden. Voor mij persoonlijk een moeilijk onderwerp omdat ik een facilitaire achtergrond heb.”

Angelique Steba-Tjokropawiro, Functioneel Beheerster
Gemeente Rotterdam

De voordelen van een ITIL®4 Foundation Cursus

Voor zowel IT-professionals die nieuw zijn in het vakgebied als voor degenen die al bekend zijn met eerdere versies van ITIL® en hun kennis willen updaten naar ITIL®4 biedt een ITIL®4 Foundation Cursus verschillende voordelen:

Erkenning van jouw vaardigheden

Met een ITIL®4 Foundation certificaat toon je aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om effectief IT-servicebeheer uit te voeren volgens de best practices van ITIL®4. Dit certificaat wordt internationaal erkend en is een waardevolle aanvulling op jouw cv.

Loopbaanvoordeel

ITIL®4-certificering is zeer gewaardeerd in de IT-branche en kan jouw loopbaanvooruitzichten aanzienlijk verbeteren. Het kan de deuren openen naar nieuwe carrièremogelijkheden en functies die beter aansluiten bij je kennis en vaardigheden. Werkgevers hechten veel waarde aan professionals die bekend zijn met ITIL®4 en zijn best practices.

Verbeterde prestaties

Door ITIL®4 toe te passen, kun je de prestaties van IT-services in jouw organisatie aanzienlijk verbeteren. Het framework helpt je om processen te stroomlijnen en efficiënter te werken. Door de best practices van ITIL®4 toe te passen, kun je kosten besparen, de klanttevredenheid vergroten en de algehele operationele efficiëntie verhogen.

Wereldwijde standaard

ITIL®4 is een wereldwijd erkend framework voor IT-servicebeheer en een ITIL®4 Foundation certificaat wordt internationaal erkend. Het stelt je in staat om je vaardigheden te valideren volgens een wereldwijde standaard. Of je nu in Nederland blijft of internationale kansen nastreeft, een ITIL®4 certificering opent deuren.

 

 

Programma

 • IT Service Management in de moderne wereld
 • Introductie in ITIL®
 • De 7 Guiding Principes
 • De 4 dimensies van ITIL®
 • Overzicht van het Service Value Systeem
 • Overzicht van de Service Value Chain
 • Continual Improvement (Model)
 • Change Control Practice
 • Incident Management Practice
 • Problem Management Practice
 • Service Request Management
 • Service Desk Practice
 • Service Level Management Practice
 • Management Examentraining ITIL®4 Foundation
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 

Hoe ziet het programma eruit

Leer in twee dagen alles over ITIL®4 bij één van de beste opleiders van Nederland! Wij zijn specialist op het gebied van ITIL® en Service Management en deze cursus hebben we met veel passie en toewijding ontwikkeld. Al onze kunde en ervaring hebben we erin verwerkt en daarmee bieden we een interactieve en levendige cursus. We gebruiken veel praktijkvoorbeelden om de stof beter te laten landen. Je krijgt opdrachten, we laten je doordenken, beseffen en inleven. Er mag gelachen worden, maar een kritische noot is ook meer dan welkom. Aan het einde van de cursus doe je examen met slagingsgarantie. De kosten van het examen zijn inbegrepen in de prijs van de cursus.

De cursus is verdeeld over twee dagen. Aan het einde van de tweede dag is aansluitend het examen gepland. Na het behalen van het examen heb je recht op het officiële ITIL®4 Foundation certificaat (uitgegeven door Axelos). We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. Wat wil je leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren, toepassen in je functie. Daarna gaan we over tot het programma. Daarin wordt onder andere de kern van Service Management behandeld, Het Service Value System, met alle bijkomende aspecten, de vier dimensies van Service Management en de pijplijn (de “Service Value Chain”). Bij ieder onderwerp geven we tips en praktijkvoorbeelden. Verder wijzen we op vragen die je kunt verwachten bij het examen.

 

Het examen

Het examen maakt deel uit van de cursus en is inbegrepen in de prijs. Aan het einde van de eerste cursusdag doen we een proefexamen en dat behandelen we de volgende cursusdag. Zo krijg je inzicht in de vragen die je op het examen kunt verwachten. De cursus houden we in het Nederlands, maar veel terminologie is Engelstalig. Het examen is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. Later dit jaar zal er ook een Nederlandse versie van het examen verkrijgbaar zijn.

 

Handig om te weten

  

Voor wie?
Vooropleiding?
Studievoorbereiding
Studiemateriaal
Examengarantie
Certificaat
Locatie
Kosten
Incompany
Wat kun je ermee?
Wat vinden de deelnemers zelf?
 

Waarom kiezen voor de ITIL®4 Foundation Cursus bij Management Explorers?

Bij Management Explorers geloven we in het leveren van hoogwaardige opleidingen die aansluiten bij de behoeften van onze deelnemers. Onze ITIL®4 Foundation Cursus biedt een interactieve leerervaring die jou in staat stelt om de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk. 

 • Een solide basis in IT-servicebeheer. De ITIL®4 Foundation Cursus legt een stevige basis voor IT-servicebeheer. Je krijgt een grondig begrip van de belangrijkste concepten, principes en terminologie van ITIL®4. Of je nu nieuw bent in het vakgebied of jouw kennis wilt updaten naar ITIL®4, deze cursus biedt jou de nodige tools en inzichten om succesvol te zijn in jouw IT-carrière.
 • Interactieve leerervaring. Bij Management Explorers geloven we in een interactieve leerervaring die verder gaat dan alleen het bestuderen van theorie. Onze ITIL®4 Foundation Cursus biedt hoogwaardig cursusmateriaal, waaronder video's, casestudies en praktische oefeningen. Onze ervaren docenten begeleiden je stap voor stap door het curriculum en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en inzichten te delen. Daarnaast moedigen we je aan om actief deel te nemen aan discussies, zodat je kunt leren van andere deelnemers en een waardevol netwerk kunt opbouwen.
 • Praktische toepassing in jouw werkomgeving. Bij Management Explorers geloven we dat de beste manier om kennis toe te passen is door het in de praktijk te brengen. Tijdens de ITIL®4 Foundation Cursus leer je niet alleen de theoretische aspecten van ITIL®4, maar ook hoe je deze kunt toepassen in jouw eigen werkomgeving. Je krijgt inzicht in de verschillende ITIL®-praktijken en leert hoe je ze effectief kunt gebruiken om IT-servicebeheer te verbeteren. Deze praktische benadering stelt je in staat om de opgedane kennis direct toe te passen en waardevolle resultaten te behalen.

ITIL®4 Foundation certificaat

Na het succesvol afronden van de ITIL®4 Foundation Cursus bij Management Explorers, sta je op het punt om jouw ITIL®4 Foundation certificaat te behalen. Dit certificaat is een waardevolle erkenning van jouw kennis en vaardigheden op het gebied van IT-servicebeheer volgens de best practices van ITIL®4.

Het examenproces

Om het ITIL®4 Foundation certificaat te behalen, dien je het officiële ITIL®4 Foundation examen af te leggen. Dit examen test jouw begrip van de ITIL®4 concepten, principes en terminologie die tijdens de cursus zijn behandeld. Het examen bestaat uit multiple-choicevragen en heeft een tijdsduur van 60 minuten.

Bij Management Explorers bereiden we je optimaal voor op het examen. Onze cursus behandelt alle examenonderwerpen in detail en biedt oefenmateriaal en voorbeeldexamens om jouw kennis te testen. Onze ervaren docenten beantwoorden al je vragen en voorzien je van waardevolle tips en strategieën voor het examen.

Het behalen van jouw ITIL®4 Foundation certificaat

Na het succesvol afronden van het  ITIL®4 Foundation examen, ontvang je het officiële ITIL®4 Foundation certificaat. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend en is een waardevolle toevoeging aan jouw professionele profiel. Het toont aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om effectief IT-servicebeheer uit te voeren volgens de best practices van ITIL®4.

Jouw mogelijkheden na de ITIL®4 Foundation Cursus

Met jouw ITIL®4 Foundation certificaat heb je verschillende vervolgmogelijkheden om jouw ITIL®-traject voort te zetten. Je kunt ervoor kiezen om je verder te specialiseren in specifieke domeinen binnen ITIL®4 of om hogere niveaus van ITIL®4-certificering te behalen.

Enkele vervolgcursussen die je kunt overwegen zijn:

 • ITIL®4 Specialist: Richt zich op specifieke domeinen binnen ITIL®4, zoals waardestromen, digitale producten en services, en ITIL®-praktijken voor operationeel succes. Verdiep je expertise en voeg waarde toe aan jouw organisatie.
 • ITIL®4 Strategist: Biedt inzicht in strategisch IT-servicebeheer en het ontwikkelen en implementeren van ITIL®-strategieën. Versterk jouw strategische denkvaardigheden en speel een leidende rol in het verbeteren van IT-servicebeheerpraktijken.
 • ITIL®4 Leader: Richt zich op het leiden van ITIL®-initiatieven en het bevorderen van een cultuur van continue verbetering. Ontwikkel jouw leiderschapsvaardigheden en maak impact op het gebied van IT-servicebeheer.
 • ITIL®4 Master: Vertegenwoordigt het hoogste niveau van ITIL®4-certificering. Toon expertise op expertniveau en succesvolle uitvoering van complexe ITIL®-projecten. Iemand met een ITIL®4 Master wordt erkend als ITIL®4-expert.

Met deze vervolgcursussen kun je jouw ITIL® traject voortzetten en jezelf verder ontwikkelen binnen het vakgebied van IT-servicebeheer.

Schrijf je in voor onze ITIL®4 Foundation Cursus

Wil je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van IT-servicebeheer naar een hoger niveau tillen? Schrijf je dan nu in voor onze ITIL®4 Foundation Cursus! Deze uitgebreide cursus biedt een solide basis in ITIL®4 en stelt je in staat om waardegerichte IT-services te begrijpen en toe te passen volgens de best practices van ITIL®4. Of je nu een IT-professional, manager of ondernemer bent, deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar IT-servicebeheer wil verbeteren.

Wil je meer informatie over de cursus of wil je geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Ga dan naar offerte aanvragen

 

Contact

Heb je vragen over ITIL®4 of onze  ITIL®4 Foundation cursus? We staan klaar om je te helpen! Je kunt altijd contact met ons opnemen, ons team van experts staat klaar om al je vragen te beantwoorden. We kijken ernaar uit om van je te horen en je verder te ondersteunen bij jouw ITIL®4 traject!

X
X