ITIL® Foundation

ITIL® Foundation

ITIL® Foundation

Wat is ITIL®?

Het beheren van een IT systeem. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan… Het ontwerpen en bouwen van een mooi en goedwerkend IT systeem is voor veel IT’ers een uitdaging en een droom. Die droom valt vaak in duigen wanneer het systeem ook beheerd moet gaan worden. Om het beheer van het systeem te vergemakkelijken, is een raamwerk bedacht: ITIL®. In deze Foundation cursus van Management Explorers leer je hoe dat beheer er nu eigenlijk uitziet. Welke aspecten komen er bij kijken, waar moet ik op letten, hoe zijn de processen opgebouwd en hoe kan ik het beheer verbeteren. Van strategie tot operationeel beheer en van veranderingen aan het IT systeem tot het verbeteren ervan.

 

Saai, bureaucratisch en moeilijk?

Een deelnemer aan deze cursus gaf als feedback: “Ik had nooit kunnen bedenken dat ITIL® zó leuk kon zijn…”. In de cursus zitten vele praktijkvoorbeelden, anekdotes, metaforen en opdrachten om de stof tot leven te laten komen. Daarmee kun je hetgeen je geleerd hebt op een praktische manier toepassen in je dagelijks werk. Je krijgt niet alleen een beter beeld van ITIL® als geheel, maar ook hoe alle processen naadloos aan elkaar gekoppeld zijn en hoe jouw werk aansluit op de rest van de organisatie. Aan het begin van de cursus geef je aan waar je meer over wilt weten en tijdens de training gaan we daar dieper op in.

 

Examen

Natuurlijk wil je graag voor je examen slagen en na deze cursus komt dat wel goed. Wij vinden het belangrijker dat je echt wat hebt aan deze opleiding. Dat je begrijpt hoe ITIL® in elkaar grijpt, hoe je definities kunt interpreteren, hoe het je werk makkelijker kan maken en hoe je betere inbreng kunt geven in je team. Dat is uiteindelijk het doel. En mocht je het Foundation examen dan toch niet halen, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen.

 

Wat kun je ermee?

Allereerst begrijp je veel beter hoe de verschillende processen werken en hoe ze in elkaar schuiven. Als je dat eenmaal hebt begrepen, kun je een grotere bijdrage leveren aan je organisatie en begrijp je de wederzijdse belangen van je collega’s beter. Ook om door te groeien is het belangrijk gecertificeerd te zijn. Veel functies vragen ten minste een foundation certificaat.

 

Programma:

We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. Wat wil je leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren toepassen in je functie. Daarna gaan we over tot het programma. Daarin wordt onder andere de lifecycle behandeld, de verschillende processen, de begrippen en de doelstellingen, de rollen en de functies. Bij ieder onderwerp geven we tips en praktijkvoorbeelden. Verder wijzen we op vragen die je kunt verwachten bij het examen. Aan het einde van de dag doen we een proefexamen en dat behandelen we in de volgende cursusdag. Zo krijg je inzicht in de vragen die je op het examen kunt verwachten.

 

Inschrijven voor deze training

U kunt een vrijblijvende optie nemen voor deze trainingsdata. De optie vervalt automatisch zonder verdere verplichtingen na 7 dagen.

No Events on The List at This Time

 

Tevreden klanten

 

syndion
” Goede training, gericht op praktijkvoorbeelden. Misschien wel de leukste training ooit!”

Carin Wijnbelt-Schepers, Eerste Lijn medewerker
Syndion


mendix

” Best training ever ☺”

Sultana Mir, Support Engineer
Mendix

“Ik heb een hele positieve ervaring overgehouden aan mijn training door Vincenzo. Hij gaf ons voldoende ruimte voor vragen en (open) discussies.”

Ursula Alberto, Support Engineer
Mendix


rabobank
” Prima training! Heel blij mee”

Marcel Zwartjes, Control Room Rabo Bank
Rabobank


contribit

“I would never thought that ITIL® could actually be fun…”

Per Domander, Sales and co-owner at Contribit Support Services AB (Sweden)
Contribit


 


close-link
X
X