Cloud computing

Cloud computing

Cloud computing

Wat is Cloud Computing?

Heel simpel gesteld: het gebruik maken van andermans IT omgeving. Maar zo’n simpele redenering roept direct discussie op. Er zijn veel varianten van Cloud Computing. Je kunt gebruik maken van de IT Infrastructuur ( IaaS) van een provider (servers, netwerk, opslag), diensten afnemen (SaaS) of gebruik maken van een ter beschikking gesteld Platform (PaaS). Het grootste voordeel van Cloud Computing is kostenbesparing.

Er komt echter veel bij kijken bij Cloud Computing. Hoe beheer je bijvoorbeeld je infrastructuur of je diensten? Wat doe je bij incidenten? Hoe wordt de veiligheid van je gegevens gegarandeerd en wat gebeurd er als je provider failliet gaat? Allemaal vragen en risico’s waar je als beheerder of IT manager mee zit.

 

De Cloud een beetje minder wollig

Cloud Services zijn niet meer weg te denken en om concurrerende proposities aan te bieden, moet je bijna wel in Cloud Computing verdiepen of investeren. In deze cursus bespreken we alle aspecten van Cloud Computing. Begrippen en definities leggen we helder uit, we gaan in op de bouw en beheer van een Cloudomgeving en we bespreken hoe een Cloudomgeving veilig kan worden beheerd. Dit doen we op een interactieve manier met veel praktijkvoorbeelden, discussies en oefeningen. Aan het begin van de cursus geef je aan waar je meer over wilt weten en tijdens de training gaan we daar dieper op in.

 

Examen

We hebben er voor gekozen je voor te bereiden voor het EXIN Cloud Computing Foundation examen. Na het volgen van deze cursus zal je zeker slagen. Mocht dat onverhoopt toch niet het geval zijn, dan mag je de cursus én het examen op kosten van Management Explorers gewoon over doen. Belangrijker is dat je ook echt wat opsteekt van deze cursus en daar staan we garant voor.

 

Wat kun je ermee?

Steeds meer organisaties gaan geheel of gedeeltelijk over op Cloud diensten. Klanten willen van je weten wat je beleid hierin is, hoe je de toegankelijkheid van hun gegevens garandeert en beveiligd hebt. Tegelijk wil je zelf weten hoe je provider het beheer heeft ingeregeld. Na deze cursus ken je de basisbegrippen en technieken. Je krijgt een uitstekend beeld en inzicht hoe de Cloud werkt en wat je ermee kunt. Het biedt de benodigde opstap voor een eventueel vervolg traject.

 

Programma:

We beginnen met het in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen. Wat wil je leren en welke ervaringen heb je, hoe wil je hetgeen je gaat leren toepassen in je functie. We volgen de examenspecificaties van Exin. Deze hebben een logische volgorde en geven een compleet beeld over Cloud Computing. De onderwerpen zijn: “het concept Cloud Computing”, “Ontwikkeling”, “architectuur”, “voor- en nadelen”, “opbouw”, “beheer”, “toegang tot de Cloud”, “bedrijfsprocessen”, “Service Providers”, “veiligheid”, “kostenaspecten” en “implementering”. De cursus duurt twee dagen.

 

Interesse in deze training?

Laat geheel vrijblijvend weten dat u interesse heeft in onze training. Zodra u het onderstaande formulier invult nemen wij contact met u op om een offerte op maat te maken. Daarbij kan als het wenselijk is een bedrijfsbezoek bij horen.

Aanmeldingsformulier Cloud computing

X
X